Presentation av vår kennel

 

Vi, Tage och Irja Åberg har vår hemvist utanför Vimmerby i Astrid Lindgrens sagoväld i Småland. Dit vi har flyttat från Lidingö nu när vi dragit ner på arbetandet. Det finns 3st svarta dvärgschnauzrar hos oss, Honnie, Quinny och Cassie.

Vi har en stor inhägnad tomt med skogen inpå knutarna. Hundarna älskar att springa lösa i skogen och visa matte och Husse var alla kantarellerna finns.

Vi föder upp dvärgschnauzer i liten skala 1-2 kullar per år i familjär miljö. Vårt mål är att föda upp sunda, friska och pigga sällskapshundar som dessutom har en bra mentalitet och vara så rastypiska som möjligt.

Alla hundar lever och sover med oss.

Valparna bor i sovrummet och sover i sin valplåda om nätterna. När de blivit så stora att de kan gå och leka får de vara i köket med oss om dagarna. Där vänjer de sig vid allehanda ljud. Om vädret är ok får de även vara ute i trädgården. 

Vi är mycket noga med att valparna får ett bra hem samt att valpköparna och vi får ett bra förtroende för varandra. Det är viktigt att kunna följa valparna i sina nya hem och att kunna finnas till hands.

Föräldradjuren är utställda med 1:a i pris i officiell utställning, de är ögonspeglade för de ärftliga sjukdomarna PRA och Katarakt utan anmärkning.

När valparna levereras är de minst 8 veckor gamla och är då:

Registrerade hos Svenska Kennelklubben (SKK)

Veterinärbesiktigade, vaccinerade mot Parvo, avmaskade och chipmärkta.

De är försäkrade i Folksam mot dolda fel i 3 år. De är också vana att transporteras i bur vid bilåkning.

De säljs enligt SKK:s regler. Varje valp får med sig en informationspärm med tips och komihåg. Dessutom får valpen med sig foder. 

Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben, Svenska Schnauzer- och Pinscherklubben (SSPK), Dvärgschnauzerringen och Vimmerby brukshundsklubb. 

Jag har även gått SKKs Uppfödarutbildning och varit på flertalet föreläsningar vad som gäller hundars sjukdomar och avelslära.

Tage har även gått ett flertal valp och fortsättningskurser.

 

stenhundar
bjorkang
bjorkang