Presentation av vår kennel


Vi, Tage och Irja Åberg har vår hemvist utanför Vimmerby i Astrid Lindgrens sagovärd i Småland. Dit har vi flyttat från Lidingö nu när vi dragit ner på arbetandet. Det finns 3st svarta dvärgschnauzrar hos oss, Cassie, Cava och Nova.

Vi har en stor inhägnad tomt med skogen inpå knutarna.
Hundarna älskar att springa lösa i skogen och visa matte och husse var kantarellerna finns.

Vi föder upp dvärgschnauzrar i liten skala 1 - 2 kullar per år i familjär miljö. Vårt mål är att föda upp sunda, friska och pigga sällskapshundar som dessutom har en bra mentalitet och vara så rastypiska som möjligt.
Alla hundar lever och sover med oss.

Valparna bor i sovrummet och sover i sin valplåda de 3 första veckorna. Sedan flyttar de till sitt lilla hundrum bredvid köket där de också får vara med oss om dagarna. Där vänjer de sig vid allehanda ljud. Om vädret tillåter får de även vara ute i en hage i trädgården.

Vi är mycket noga med att valparna får ett bra hem samt att valpköparna och vi får ett bra förtroende för varandra. Det är viktigt att kunna följa valparna i sina nya hem och att kunna finnas till hands.

Föräldradjuren är utställda med 1:a i officiell utställning, de är ögonspeglade och fria från den ärftliga sjukdomarna PRA och Katarakt.

När valparna levereras är de minst 8 veckor gamla och är då: registrerade hos Svenska Kennelklubben (SKK), veterinärbesiktigade mot Parvo, chippade och avmaskade.

De är försäkrade i Folksam mot doldafel i 3år. De är också vana att transporteras i bur vid bilåkning.

De säljs enligt SKK:s regler. Varje valp får med sig en informationspärm med tips och komihåg. Dessutom får valpen med sig foder och lite leksaker.

Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben, Svenska Schnauzer-och Pincherklubben SSPK, Dvärgschnauzerringen samt Vimmerby Brukshundsklubb.

Jag har även gått SKK:s Uppfödarutbildning och varit på ett flertal föreläsningar om hundars sjukdomar och avelslära.

Tage har även gått ett flertal valp och fortsättningskurser.